Hotspot / Coffee

Coffee Lovers


Je hebt coffee lovers en je hebt coffee lovers.

Ik ben zo’n amateur koffie lover. Zo eentje die elke ochtend snakt naar een lekker bakkie pleur. Bonen? Oorsprong? Nespresso? Het maakt me niet zoveel uit, zolang ik het maar lekker vind en ik er de dag mee kan beginnen.

En dan heb je de professionele koffie lovers, zoals Stefan, die het hun levensdoel maken de lekkerste koffie van de wereld te maken. Of in Stefans geval; van Den Haag.

Met die gedachten is Stefan Roast Factory begonnen. En ik was een van de gelukkige die werd uitgenodigd om zo’n lekkâh bakkie te proeven. En of die lekker was. Stefan heeft het dan ook gelijk een beetje verpest voor me. Want dat lekkere bakkie ’s ochtends vroeg op kantoor smaakt zo lekker niet meer…

We spraken af in het mooie pand in Leidschendam waar Roast Factory geboren is. Leidschendam? Ja, Stefan gaat wat dat betreft een beetje vreemd. Maar als echte Hagenees en het aanspreken van de Haagse markt zit dat met de locatie ook wel goed. Zijn koffie is dan ook alleen in Den Haag en omstreken te koop. “Niet omdat ik gebonden ben aan Den Haag maar omdat ik mijn bonen op de fiets wil rondbrengen” vertelt hij.

Het enthousiasme van Stefan voor lekkere koffie is aanstekelijk. Al gauw wil ik alles weten over de beste bonen, de eersteklas koffieboon landen en de juiste verhoudingen voor de lekkerste koffie.


Roast Factory


“Het begint natuurlijk allemaal bij de boon” vertelt Stefan, terwijl hij wat bonen laat zien. “Ik wil dat de boeren alleen de rode bessen plukken. Die zijn het beste. Toch is dat nog weleens een uitdaging. Een Starbucks bv. plukt alle bessen. Lekker makkelijk maar daar krijg je geen goede koffie van”. Rode bessen dus, check!

Stefan werkt samen met boeren in drie landen: Colombia, Kenya en Guatemala. Soms bezoekt hij ze om te controleren of alles goed gaan en of ze dus alleen die rode bes plukken. Want door de hoge eisen betreffende het plukken van de bessen betaalt Stefan ook meer dan de grote afnemers, een leefbaar loon voor de boeren van Roast Factory dus!

Het is tijd voor een bakkie! Eindelijk. Ik als amateur coffee lover kies een lekkere cappuccino van Keniaanse bonen. Stefan weegt alles af om de juiste verhoudingen te krijgen. “Niet alleen de bessen en bonen doen er toe maar ook de juiste verhoudingen zorgen voor de beste smaak”. Na lange tijd barista te zijn geweest weet Stefan het ook nog eens mooi in m’n kopje te krijgen. True latté art.

Alsof er een engeltje op m’n tong pist! De sterke koffiesmaak met de dikke compacte schuimlaag van melk exploderen in mijn mond. Nog nooit heeft een cappuccino mij zo goed gesmaakt. En dat zegt wat want ondanks het zijn van een amateur koffie lover drink ik best wel veel bakkies cappuccino. Deze cappuccino smaakt echt naar meer. Ik koop dan ook gelijk een zak bonen van Roast Factory.


"Den Haag verdient betere koffie"


En Stefan maakt met Roast Factory zeker ‘betere koffie’. Ik raad deze koffie dan ook iedereen aan. Of het de beste van Den Haag is? Ik ga graag de uitdaging aan het te onderzoeken 🙂

#DenHaagExploredTheBestCoffeeInTown2 Comments


Doppio Espresso Den Haag
01/26/2017 at 2:47 PM

Stefan is een topper en een echte pro!! Hij is een kenner bij uitstek!
Zijn koffie is ongetwijfeld een van de lekkerste van Den Haag, maar probeer ook eens onze prijswinnende koffie!
Doppio Espresso Den Haag is gelegen aan de Frederik Hendriklaan 137. Je bent van harte welkom onze koffie te proeven.
Wij gaan graag de uitdaging aan!Milene
01/26/2017 at 5:06 PM

Ha! Zo te lezen zijn jullie sportieve concurrenten 🙂 Dan kom ik snel een xtje langs. Wanneer schikt het jullie? Groetjes, MileneGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Recent Portfolios